BK in het Nieuws – Week 28

16 juli 2021

BK in het Nieuws – Week 28

Deze week nieuws rondom de onvervulbare vacatures en de ervaren werkdruk in de kinderopvang. Op verschillende plekken verscheen de BK in het nieuws. Ook kwam onze directeur aan het woord.

AD – 14 juli 2021

ABN Amro: Stortvloed aan onvervulbare vacatures in kinderopvang
Momenteel kunnen bijna vier op de tien vacatures in de kinderopvang niet worden ingevuld, blijkt vandaag uit nieuw onderzoek van ABN AMRO naar de arbeidsmarktkrapte in deze sector. Wensen zoals kleinere peutergroepen en kinderopvang voor alle jonge kinderen zijn daardoor onrealistisch.

Emmeline Bijlsma, directeur bij Brancheorganisatie Kinderopvang, reageert: ,,Om te voorkomen dat er lange wachtlijsten ontstaan waardoor (werkende) ouders van de regen in de drup komen, moet een nieuw kabinet wat ons betreft de adviezen van de SER opvolgen, en tegelijkertijd acties ontplooien om het grote tekort aan medewerkers op te lossen; samen met de sector.”

Lees hier het artikel op de site van het AD.

KinderopvangTotaal – 15 juli 2021

Minister Koolmees wil snel in gesprek over werkdruk kinderopvang

Demissionair minister Wouter Koolmees (SZW) wil in gesprek gaan met de branche over de werkdruk in de kinderopvang. Dit schreef hij in een brief aan de branchepartijen, als reactie op de brief van BK, BMK en CNV aan SZW over de werkdruk in de kinderopvang. Koolmees: ‘Regels moeten niet tot overmatige werkdruk leiden.’

BK, BMK en CNV zeggen blij te zijn dat de minister zo snel reageert, de kwestie serieus neemt en toezegt direct na de vakantie een afspraak in te laten plannen met betrokkenen en GGD GHOR.

Lees het hele artikel van KinderopvangTotaal.

AD – 15 juli 2021

Minister wil in gesprek met kinderopvang over hoge werkdruk

Demissionair minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil met de kinderopvangorganisaties in gesprek over de hoge werk- en regeldruk in de sector door pittige kwaliteitseisen. Dat schrijft de bewindsman in een brief aan de betrokken partijen.

Lees hier het artikel op de site van het AD.

Het Parool – 15 juli 2021

Minister Koolmees wil in gesprek met kinderopvang over hoge werkdruk

Demissionair minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil met kinderopvangorganisaties in gesprek over de hoge werk- en regeldruk in de sector als gevolg van een aantal kwaliteitseisen. Dat schrijft de bewindsman in een brief aan Felix Rottenberg, voorzitter bij Brancheorganisatie Kinderopvang.

Lees hier het artikel op de site van het Parool.