Lid worden

Ledenvoordeel
- Je belangen worden door ons behartigd
- Je ontvangt alle relevante informatie rondom kinderopvang
- Je kunt gebruik maken van onze helpdesks (juridisch, gastouderopvang en beleidsinhoudelijk)
- Je praat mee over het beleid rond de kinderopvang in Nederland

De kosten en rekenvoorbeelden voor een lidmaatschap kun je bekijken in het contributieoverzicht.

Belangenbehartiging
De Brancheorganisatie Kinderopvang voert een intensieve belangenbehartiging voor haar leden om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen ondernemen en innoveren. Wij doen dat in de Tweede Kamer en bij ministeries, sociale partners, media en andere relevante stakeholders. De problemen waar jij als houder mee te maken krijgt, zijn daarbij leidend. Dat zijn onze speerpunten.

BK staat voor speelruimte
Spelen is een serieuze zaak. Onder speelruimte verstaan we de ruimte die een kind nodig heeft om al spelend en in zijn eigen tempo zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Hutten bouwen, moddersoep maken, samen de pop verzorgen, winkeltje spelen: het is voor kinderen een essentiële voorbereiding op de toekomst. Spelen helpt hen om te oefenen met incasseren. Vallen en leren opstaan is normaal en het maakt kinderen creatief, wend- en weerbaar. In een onvoorspelbare wereld kunnen ze daardoor straks schakelen van plan A naar B of C. Kinderopvang biedt kinderen het ultieme laboratorium dat van groot belang is voor nu en straks. In de branche staan honderden experts te popelen om de speelruimte van kinderen te vergroten en te verrijken. Zij zoeken de verstopplekken in de speeltuin en de modderplassen in het bos. Deze ruimte lijkt echter steeds verder te worden ingeperkt en dus claimt BK namens alle kinderen speelruimte! Lees meer over onze visie en over het academisch essay dat we hierover schreven.

Lobby
Achter de schermen lobbyen wij dagelijks voor deze speerpunten. Door te spreken met politici, statements af te geven en met ambtenaren te praten over beleidsvoorstellen, nog vóórdat er een formeel besluit is genomen. Daarnaast brengen we de belangen van ondernemers naar voren bij stakeholders als VNG, GGD-GHOR, Sociaal Werk Nederland en de PO-raad. Zo zorgen we dat de juiste mensen op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de sector en de bijbehorende feiten & cijfers.

Samen staan we sterk
Hoe meer organisaties zijn aangesloten, hoe groter onze invloed is. Onze ervaring is dat een verdeeld veld het effectief beïnvloeden van beleid in de weg zit. Een sector die als één persoon met één mond spreekt is moeilijk te negeren. Daarom vragen wij regelmatig aan onze leden wat zij voor elkaar willen krijgen, zodat we een gezamenlijke boodschap kunnen verkondigen.

Attendering
Leden kunnen via de website een persoonlijk profiel aanmaken waarin zij hun attendering-voorkeur kunnen aangeven. Als er nieuws is dat past bij jouw voorkeur, krijg je hiervan een link in je mailbox. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en actualiteiten in de kinderopvang.

Beleidsbepaling
De Brancheorganisatie Kinderopvang is op het gebied van wet- en regelgeving officieel gesprekspartner van de ministers van SZW en OCW en hun ministeries. We organiseren zowel fysiek als digitaal sessies waarin leden input geven op specifieke onderwerpen. Deze input nemen we mee in onze standpuntbepaling en leggen wij voor in overleggen met de departementen.

Dossier
Achter de inlog vinden leden dossiers over alle onderwerpen die met kinderopvang en ondernemerschap in de kinderopvang te maken hebben. Hier vind je documenten, model-overeenkomsten, veelgestelde vragen en alle andere belangrijke informatie die van toepassing is. Je kunt overal en altijd gebruik maken van deze goed gevulde database. Je kunt hier terecht bij de Dossiers.

Vragen
Als lid kun je bij de Brancheorganisatie Kinderopvang terecht met de volgende vragen.

Beleidsgerelateerde vragen
Als Brancheorganisatie Kinderopvang hebben wij voor leden op de website veel informatie en documenten met betrekking tot beleid. Mocht je echter geen antwoord hebben gevonden via de website, dan kun je met ons contact opnemen via 085-808 8660 of informatie@kinderopvang.nl.

Cao-, werkgevers- en algemene juridische vragen
Ook informatie en documenten met betrekking tot cao-, werkgevers- en algemene juridische vragen zijn te vinden op de website. Mocht je echter geen antwoord hebben gevonden via de website, dan kun je met ons contact opnemen via 020 - 896 51 33 of juridisch@kinderopvang.nl(als lid kunt u maximaal 10 vragen per jaar stellen aan onze juridische helpdesk)

 

Aanmelden