Lid worden

Lid worden

Ledenvoordeel
- Je belangen worden door ons behartigd
- Je ontvangt alle relevante informatie rondom kinderopvang
- Je kunt gebruik maken van onze helpdesks (juridisch, gastouderopvang en beleidsinhoudelijk)
- Je praat mee over het beleid rond de kinderopvang in Nederland

De kosten en rekenvoorbeelden voor een lidmaatschap kunt u bekijken in het contributieoverzicht.

Belangenbehartiging
De Brancheorganisatie Kinderopvang voert een intensieve belangenbehartiging voor haar leden om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen ondernemen en innoveren. Wij doen dat in de Tweede Kamer en bij ministeries, sociale partners, media en andere relevante stakeholders. De problemen waar u als houder mee te maken krijgt, zijn daarbij leidend. Dat zijn onze speerpunten.

Lobby
Achter de schermen lobbyen wij dagelijks voor deze speerpunten. Door te spreken met politici, statements af te geven en met ambtenaren te praten over beleidsvoorstellen, nog vóórdat er een formeel besluit is genomen. Daarnaast brengen we de belangen van ondernemers naar voren bij stakeholders als VNG, GGD-GHOR, Sociaal Werk Nederland en de PO-raad. Zo zorgen we dat de juiste mensen op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de sector en de bijbehorende feiten & cijfers.

Samen staan we sterk
Hoe meer organisaties zijn aangesloten, hoe groter onze invloed is. Onze ervaring is dat een verdeeld veld het effectief beïnvloeden van beleid in de weg zit. Een sector die als één persoon met één mond spreekt is moeilijk te negeren. Daarom vragen wij regelmatig aan onze leden wat zij voor elkaar willen krijgen, zodat we een gezamenlijke boodschap kunnen verkondigen.

Onze Visie
Emmeline Bijlsma, directeur Brancheorganisatie Kinderopvang: “De kinderopvang draagt bij aan een toekomstgerichte ontwikkeling van kinderen en biedt de mogelijkheid aan ouders om te werken. We willen kijken naar wat een kind nodig heeft en het kind in zijn gezin in de buurt centraal stellen. Door samenwerking kunnen we voor ieder kind de beste ondersteuning bieden die nodig is om ervoor te zorgen dat juist ook de kinderen in kwetsbare situaties dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdsgenoten. Vanuit deze visie op de kinderopvang zijn wij voorstander van een bredere toegankelijkheid van de kinderopvang, een gemakkelijker financiering, met ruimte voor keuzevrijheid en ondernemerschap.” Meer informatie over onze visie vind je hier.

Attendering
Leden kunnen via de website een persoonlijk profiel aanmaken waarin zij hun attendering-voorkeur kunnen aangeven. Als er nieuws is dat past bij uw voorkeur, krijgt u hiervan een link in uw mailbox. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en actualiteiten in de kinderopvang.

Beleidsbepaling
De Brancheorganisatie Kinderopvang is op het gebied van wet- en regelgeving officieel gesprekspartner van de ministers van SZW en OCW en hun ministeries. We organiseren zowel fysiek als digitaal sessies waarin leden input geven op specifieke onderwerpen. Deze input nemen we mee in onze standpuntbepaling en leggen wij voor in overleggen met de departementen.

Dossier
Achter de inlog vinden leden dossiers over alle onderwerpen die met kinderopvang en ondernemerschap in de kinderopvang te maken hebben. Hier vindt u documenten, model-overeenkomsten, veelgestelde vragen en alle andere belangrijke informatie die van toepassing is. U kunt overal en altijd gebruik maken van deze goed gevulde database. Je kunt hier terecht bij de Dossiers.

Vragen
Als lid kun je bij de Brancheorganisatie Kinderopvang terecht met de volgende vragen.

Beleidsgerelateerde vragen
Als Brancheorganisatie Kinderopvang hebben wij voor leden op de website veel informatie en documenten met betrekking tot beleid. Mocht je echter geen antwoord hebben gevonden via de website, dan kun je met ons contact opnemen via 085-808 8660 of informatie@kinderopvang.nl.

Cao-, werkgevers- en algemene juridische vragen
Ook informatie en documenten met betrekking tot cao-, werkgevers- en algemene juridische vragen zijn te vinden op de website. Mocht je echter geen antwoord hebben gevonden via de website, dan kun je met ons contact opnemen via 020 - 896 51 33 of juridisch@kinderopvang.nl(als lid kunt u maximaal 10 vragen per jaar stellen aan onze juridische helpdesk)