25 oktober 2023

Webinar: samenwerking bij instroom leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte van kinderopvang naar basisonderwijs

Foto: Angelina Litvin

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert op donderdag 14 december weer een webinar Jeugdhulp in school. Dit keer staat het thema ‘instroom van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het primair onderwijs’ centraal. Op welke manier vinden onderwijs en gespecialiseerde opvang elkaar tijdens deze overstap? Wat is de aanleiding geweest voor een andere manier van samenwerken? Welke oplossingen heeft men gevonden voor ervaren knelpunten?

Thema
‘Samenwerking bij de instroom van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte vanuit kinderopvang naar (regulier) basisonderwijs’.

Cora Mastwijk en Sonja Sandbergen van het Waarborgfonds Kinderopvang en Kenniscentrum Ruimte-OK zullen ons inspireren aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden. Er zal ook een praktijkvoorbeeld zelf aan bod komen om te vertellen hoe zij gezamenlijk zorgen voor een thuisnabije plek voor opvang en onderwijs.

Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het programma. In oktober delen we meer informatie. Je kunt je al wel inschrijven. Houd de website in de gaten!

Praktische informatie
Wanneer: donderdag 14 december 2023
Waar: online
Tijd: 14.00-15.30 uur
Voor wie: medewerkers en leidinggevenden van kinderopvangorganisaties, primair onderwijs, gespecialiseerd onderwijs, samenwerkingsverbanden, schoolbesturen, scholen en gemeenten
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden kan via deze link: https://inschrijven.povosi.nl/inschrijven/?eventId=337