20 juni 2024

Tekst nieuwe Cao Kinderopvang 2024 nu beschikbaar

Op 24 april 2024 hebben de werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke kinderopvang en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV, een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe Cao Kinderopvang. Het resultaat is uitgewerkt in cao-teksten. Hiermee is er sprake van een nieuwe Cao Kinderopvang. De cao heeft een looptijd van zes maanden, van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2024.

Aanmelding en avv-aanvraag
De cao is aangemeld bij het ministerie van SZW. Waarmee de cao van toepassing is voor de werkgevers en werknemers die aangesloten zijn bij Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Bij het ministerie van SZW is ook een verzoek tot algemeenverbindendverklaring (avv) ingediend, zodat de cao-afspraken bindend zijn voor de gehele kinderopvangsector.

Vanaf 1 juli is de nieuwe cao-tekst ook te vinden op de cao-pagina van Kinderopvang werkt! Tot die tijd is de nieuwe cao al wel als pdf-bestand beschikbaar. Je kunt de cao hieronder downloaden. De FAQ die we eerder opstelden naar aanleiding van het cao-akkoord, vind je hier.

Een overzicht van de belangrijkste afspraken vind je in dit bericht op de website van Kinderopvang werkt!