24 augustus 2023

Save the date: nieuwe POKO op dinsdag 3 oktober in Utrecht

Foto: Sincerely Media

Dit jaar organiseert BK weer voor haar leden een speciale themamiddag voor medewerkers die werkzaam zijn op het terrein van personeel en organisatie (P&O). De POKO (personeel en organisatie kinderopvang) is uitgegroeid tot een begrip in de kinderopvangbranche en kan ieder jaar weer rekenen op een grote groep professionals die met experts en met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen op het terrein van P&O.

Minister Van Gennip heeft begin april 2023 in totaal 37 maatregelen aangekondigd op 7 verschillende terreinen. De ene helft daarvan moet de zekerheid van werknemers vergroten en de andere helft moet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in dienst te nemen. Het gaat hierbij om maatregelen als:

  • Oproepcontracten (0-uren contracten en min-max contracten) mogen niet meer;
  • Uitzendkrachten krijgen na 1 jaar recht op een contract dat niet op elk moment kan worden beëindigd;
  • De ketenregeling gaat weer veranderen;
  • Wijzigingen voor ZZP-ers.

Door de val van het kabinet is onduidelijk welke maatregel controversieel worden verklaard en welke niet. De maatregelen die doorgaan zullen zeker invloed hebben op het bestaande beleid. Charlotte Koopman van DKVA neemt je bij de hand en bespreekt de laatste ontwikkelingen!

Het terugdringen van het ziekteverzuim is voor iedere kinderopvangorganisatie een topprioriteit. Jody Gelauff van PGGM geeft een presentatie van de ontwikkelde “Vitaliteitsmonitor” die iedere werkgever kan gebruiken om het ziekteverzuim preventief tegen te gaan. Laat je verrassen en verrijk je kennis!

Reserveer dinsdagmiddag 3 oktober in je agenda. We zullen na de zomervakantie de uitnodiging met het definitieve programma presenteren! We hebben als locatie Vergadercentrum Vredenburg in Utrecht gekozen. Een prima locatie, goed bereikbaar met het ov en volop parkeerruimte in de garages van Hoog Catharijne!

Tot 3 oktober in Utrecht!