22 augustus 2023

Vijf jaar na Stint-ongeluk Oss: schadevergoeding en rechtszaak – hoe nu verder?

Vijf jaar na het noodlottige ongeluk met de Stint in Oss, heeft het openbaar ministerie aangegeven dat het twee bedrijven en twee leidinggevenden van die bedrijven gaat vervolgen. Als BK zijn wij hier geen onderdeel van.

Deze zaak staat los van de rechtszaken die wij voerden over de wijze waarop de Stint vijf jaar geleden van de weg werd gehaald en ook los van de compensatieregeling. De berichtgeving vanuit het OM beïnvloedt ook niet de mening die wij hebben over het handelen van het ministerie inzake de “schaderegeling Stint”, waar wij nog steeds niet achterstaan. Wij kunnen alleen maar benadrukken dat onze branche sinds 2011 naar volle tevredenheid gebruik maakt van de Stint / BSO Bus en van de dienstverlening van Stintum.

Wij hopen dat we na jarenlange slepende discussies en onduidelijkheden, nu meer zicht zullen krijgen op hetgeen gebeurd is in Oss. De (enigszins tendentieuze) berichtgeving van het OM geeft daar nog geen antwoord op. Uit de berichtgeving van de fabrikant, die vandaag aan klanten en belanghebbenden is gestuurd, maken wij op dat ook de fabrikant daar nog geen nadere informatie over heeft. De vervolgingsbeslissing van het OM is natuurlijk ook pas een eerste stap en zegt nog niets over de uitspaak die de rechter uiteindelijk zal doen. We zullen de zaak goed blijven volgen en jullie infomeren als we meer weten!