29 maart 2024

Regiobijeenkomst Roden – Zoveel mooi aanbod in het noorden

Familiebedrijven, een gastouderbureau dat intervisie en sprekers voor andere houders organiseert, een éénpitter die medewerkers aan haar eigen grote keukentafel de dag laat evalueren, een coöperatievorm van kleine kinderdagverblijven en gastouders die door deze vorm onafhankelijk kunnen blijven: de tweede BK-regiobijeenkomst bracht ons zoveel inspiratie dat we pas aan een groepsfoto dachten toen de meesten al vertrokken waren.

 

Als BK zijn we trots op de verscheidenheid onder onze leden en tijdens een regiobijeenkomst komt dat op een prachtige manier samen. Onder het genot van heerlijke broodjes en macarons bespraken we in Roden de vele facetten van de arbeidsmarkt. Soms is dat een gespreksonderwerp wat we in hele land zien: de zoektocht naar gastouders, het voldoen aan de taaleis, hoog ziekteverzuim, personeel delen met het onderwijs. Maar soms zijn dat onderwerpen die je vooral in een bepaalde regio vindt zoals armoede onder werknemers, werken in de stress van het aardbevingsgebied en een organisatie waar veel moeders en hun dochters werkzaam zijn.

Ook niet-arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen kwamen voorbij: hoe help je een statushouder die op inburgeringscursus moet in Groningen maar een baby heeft en in een klein dorp is geplaatst zonder enig vervoer of netwerk? Dan zoek je een gastouder die op de route van de bus woont. En als je die zelf niet hebt, dan zoek je samenwerking met een ander gastouderbureau die wel op de busroute kan leveren. Samenwerken in de regio levert voor iedereen meer op.

Onze volgende regiobijeenkomst gaat plaatsvinden in de regio West-Brabant/grens Zeeland. Houd de site in de gaten voor de aankondiging van datum en plaats!

Klik hier voor onze eerste regiobijeenkomst in Venlo.