Beeldmerk Maandelijkse Gegevenslevering voor kinderopvangorganisaties

Beeldmerk Maandelijkse Gegevenslevering voor kinderopvangorganisaties

Kinderopvangorganisaties die maandelijks gegevens aanleveren aan de Belastingdienst/Toeslagen kunnen vanaf vandaag een speciaal beeldmerk op hun website plaatsen. Zo kunnen ouders direct zien of hun kinderopvangorganisatie al meedoet met de maandelijkse gegevenslevering. Deze maandelijkse gegevenslevering zorgt namelijk voor een veel kleinere  kans op hoge terugvorderingen bij ouders.

Het beeldmerk is een onderdeel van het project dat wij hebben geïnitieerd  om samen met andere branchepartijen de maandelijkse gegevenslevering door kinderopvangorganisaties aan de Belastingdienst/Toeslagen zoveel mogelijk te stimuleren. Hiermee kunnen we namelijk veel (hoge) terugvorderingen bij ouders voorkomen. Met dit beeldmerk kunnen ouders in één oogopslag zien of hun kinderopvangorganisatie al meedoet. Het is een handreiking waarmee je ouders eenvoudig kan informeren dat je aan maandelijkse gegevenslevering doet. De ouderorganisaties zullen van hun kant daar de ouders ook op wijzen.

Zien ouders dit beeldmerk nog niet op de site van hun kinderopvang staan? Dan kunnen ouders vragen aan jou als kinderopvangorganisatie waarom jullie nog niet meedoen. Daarmee zorgen we dat kinderopvangorganisaties zich ook eerder realiseren dat het echt van belang is om mee te doen. Bovendien wordt de maandelijkse gegevenslevering per 1 januari 2022 waarschijnlijk wettelijk verplicht. Voor kinderopvangorganisaties is het, behalve dat het dus echt werkt voor hun ouders, ook gewoon verplicht vanaf komend jaar.

BK roept dan ook alle kinderopvangorganisaties op zo snel mogelijk mee te doen aan deze gegevenslevering, dat een duidelijk effect sorteert. Je kunt als je al meedoet onderstaand beeldmerk gebruiken om zichtbaar op je website te zetten. We hebben daarnaast met de sector een nuttige Q&A voor houders en ouders opgesteld waar je aanvullende informatie uit kunt halen.

Eventueel kun je deze begeleidende tekst er ook bij gebruiken:

Dubbelcheck opvanggegevens kinderopvangtoeslag:

  • Ontvangt u kinderopvangtoeslag? Dan doen wij voor u een dubbelcheck met Belastingdienst/Toeslagen. Dat werkt zo:
  • U als ouder vraagt de kinderopvangtoeslag zelf aan.
  • Wij geven elke maand aan Belastingdienst/Toeslagen door hoeveel opvang u hebt afgenomen. Dit heet ‘gegevenslevering’.
  • Zijn er opvallende verschillen? Dan kunt u een bericht krijgen van Belastingdienst/Toeslagen.
  • U past zélf eventueel uw gegevens aan.
  • Daardoor is de kans dat u later (veel) toeslag moet terugbetalen kleiner.

Tip: check ook zélf regelmatig of uw toeslaggegevens nog kloppen. Dat kan op mijntoeslagen.nl of gebruik de kinderopvangtoeslag app van Belastingdienst/Toeslagen.

Het beeldmerk: