Pleidooi BK geslaagd: zelftesten medio mei beschikbaar voor personeel kinderopvang

14 april 2021

Pleidooi BK geslaagd: zelftesten medio mei beschikbaar voor personeel kinderopvang

Op korte termijn, naar verwachting medio mei, komen voor de gehele kinderopvangsector zelftesten beschikbaar. Alle medewerkers in de branche kunnen dan gebruik maken van de testen. Dat kondigt het ministerie van SZW aan in een persbericht.

Wij zijn blij met dit resultaat! Sinds enige tijd pleit BK voor het invoeren van zelftesten voor de kinderopvang. Wij hebben ingezet op zelftesten naar aanleiding van het gesprek met viroloog Jaap Goudsmit. In het gesprek vertelt Goudsmit o.a. dat waarschijnlijk meer kinderen besmet zullen raken met het Corona-virus, maar dat volwassenen in de meeste gevallen de bron van de besmettingen zijn. Het zou daarom goed zijn als de PM-ers en idealiter ook de ouders zichzelf zeer regelmatig zouden testen met een zelftest.

Na de podcast met Jaap Goudsmit is BK gaan pleiten om voor de kinderopvang ook zelftesten beschikbaar te stellen. SZW heeft dit idee omarmd en is hiervoor hard aan het werk gegaan. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat deze stap gezet is. Met deze zelftesten kunnen besmettingen sneller worden opgespoord en wordt verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen. Binnenkort volgt meer informatie over de uitvoering van dit besluit, daar wordt mede door BK samen met SZW hard aan gewerkt.

Gerelateerde dossiers Coronavirus