1 juni 2023

Goede voorbeelden gezocht: samenwerking versterken rondom Rijksvaccinatieprogramma

Foto: Marisa Howenstine

De gezamenlijke branchepartijen (BK, BMK, BVOK en BOinK en VWO) willen de samenwerking versterken tussen kinderopvang en de jeugdgezondheidsorganisatie (JGZ) rondom het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Help ons goede voorbeelden te vinden!

Een goede samenwerking tussen de kinderopvang en JGZ is van grote meerwaarde. Zo wordt er vaak al intensief samengewerkt op het gebied van infectieziektebestrijding. Omdat de kinderopvang voor ouders een vertrouwde en laagdrempelige plek is, kan die samenwerking ook kansen bieden in het geven van neutrale informatie richting ouders rondom vaccinatievraagstukken en het RVP. De gezamenlijke branchepartijen in de kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg als de ministeries van SZW en VWS zien kansen om die samenwerking te versterken.

Er zijn voorbeelden waar die samenwerking effectief verloopt en organisaties elkaar goed weten te vinden. Op andere plekken is men zoekende hoe de samenwerking versterkt kan worden.

We zoeken daarom naar best practices voorbeelden om die te delen met de branche. We willen je daarom vragen voor jouw organisatie onderstaande vragen in te vullen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 5 tot maximaal 10 minuten duren. Wij delen de input met het ministerie van VWS en SZW en gaan daarna gezamenlijk op zoek naar een manier om best practices breder binnen de sector te verspreiden.

Je kunt de vragenlijst hier invullen tot maandag 19 juni a.s. Alvast bedank voor je moeite!