3 juni 2024

Dit zijn de finalisten van de BK Speelruimte Award!

Na zorgvuldige bestudering van alle inzendingen voor de eerste BK Speelruimte Award, heeft onze vakkundige en onafhankelijke jury, bestaande uit wetenschapsjournalist Mark Mieras, Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Nienke Willering (manager-bestuurder BOinK), drie finalisten geselecteerd. Zij strijden dinsdag 11 juni 2024, tijdens het BK Speelruimte Event, voor de winst. Maar ook een compliment aan alle prachtige inzendingen. De kwaliteit is hoog. Daar mogen we als sector trots op zijn! De jury stond dan ook voor een flinke opdracht. Myrte van Gurp: “Wow, wat was het te gek om van iedere inzending te lezen hoe zij speelruimte een plek geven in hun dagelijkse praktijk! Iedereen die speelruimte hoog in het vaandel heeft, is natuurlijk eigenlijk al een echte winnaar.”

Toch heeft de jury drie inzendingen geselecteerd die eruit sprongen en onderscheidend zijn op het gebied van speelruimte.

De finalisten zijn, in willekeurige volgorde:

1. Kinderopvang Duimelot in Zenderen

2. Struin BSO in Wageningen

3. Huis de B in Groningen

Volgens Mark Mieras geven de drie finalisten elk op hun eigen unieke manier invulling aan Speelruimte:

“Bij Duimelot is alles doordacht om kinderen vanaf het prille begin uitdagend te laten spelen. Pedagogisch professionals zijn hierop voortdurend gericht.

Struin is rigoureus in de keuze voor natuurspel. De BSO biedt kinderen de kennis en geeft hun het vertrouwen om voluit te spelen in de natuur, in zomer en winter, in zon en regen.

Huis de B biedt kinderen een grote variatie aan spelmogelijkheden en ondersteunt kinderen in hun autonomie. Kinderen krijgen alle ruimte om hun eigen spel te ontwikkelen en te exploreren.”

De komende tijd kruist de jury Nederland door om de drie finalisten te bezoeken. De bezoeken moeten uiteindelijk leiden tot de definitieve winnaar.

Wil jij weten wie met de eerste BK Speelruimte Award naar huis gaat? Meld je dan hier aan voor de ALV met aansluitend het Speelruimte Event.

Let op: Je kunt ook alleen de ALV bijwonen. Dus kan je niet bij het Speelruimte Event aanwezig zijn, maar wel bij de ALV? En wil je wel je stem laten horen? Meld je dan  digitaal aan.