Aflevering met Myrte van Gurp (herhaling)

Speelruimte voor de pedagogisch professionals

Deze podcastreeks staat volledig in het teken van Speelruimte. Elke aflevering gaan directeur Emmeline Bijlsma en voorzitter Bas van ‘t Wout in gesprek met een expert, onderzoeker of wetenschapper binnen of buiten de kinderopvang over het belang van spelen. Maar ook een aantal eerdere afleveringen over het belang van spelen passeert weer de revue.

En deze week een herhaling van een eerdere aflevering van de BK Podcast met Myrte van Gurp. Myrte is directeur van PPINK, de beroepsvereniging van pedagogisch professionals in de kinderopvang, en zet zich in voor meer waardering voor het vak. Ze was dit jaar tevens jurylid van de BK Speelruimte Award.
Juist spelen en het begeleiden van spel is wat volgens Myrte wat het vak van pedagogisch professionals zo boeiend en belangrijk maakt. Daarin ligt de basis voor het vakmanschap. Wat is ervoor nodig om die basis terug te brengen? En welke rol kunnen organisaties en opleidingen hierin spelen? Luister naar het gesprek tussen Myrte, Emmeline en oud-voorzitter Felix Rottenberg.