18 april 2024

Webinar BOinK voor ouders en oudercommissies: ‘Veilig Slapen in de kinderopvang’ 16 mei 2024

Op donderdagavond 16 mei 2024 organiseert BOinK, in samenwerking met de onderzoekers Monique L’Hoir en Floortje Kanits, een gratis webinar over veilig en gezond slapen in de kinderopvang. Het webinar is gericht op ouders en oudercommissies.

Bron: boink.info

Via een spreekuur is BOinK in het voorjaar van 2023 in contact gekomen met ouders wiens kindje is overleden in de kinderopvang, aan wiegendood. Naar aanleiding hiervan voelde BOinK de urgentie om veilig slapen en de preventie van wiegendood beter op de kaart te zetten, voor ouders en oudercommissies. Maar ze stemmen hierover ook af met branchepartijen voor professionals in de kinderopvang. Het organiseren van dit webinar voor ouders en oudercommissies is daar een onderdeel van.

Voor opgroeiende kinderen is een gezonde en veilige leefomgeving heel erg belangrijk. Daar hoort ook gezonde en veilige kinderopvang bij! Voor de ontwikkeling van kinderen is goede slaap ontzettend belangrijk. Niet alleen thuis in hun eigen bed, maar ook op de opvang. Goede slaapkwaliteit bieden aan kinderen is dus een grote verantwoordelijkheid van de kinderopvang.

Daarnaast is het belangrijk dat baby’s en kinderen een veilige slaapplek hebben. Uit onderzoek van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid blijkt dat de kans dat een baby plotseling en onverwacht overlijdt (wiegendood) iets hoger in de kinderopvang is dan thuis. Ook voor ouders is het belangrijk om hier kennis van te hebben en te weten hoe ze zelf kunnen bijdragen aan veilig slapen van hun kindje in de kinderopvang. In dit webinar worden ouders én oudercommissies daarom specifiek geinformeerd over dit onderwerp.

Datum: donderdagavond 16 mei 2024
Tijd: 19:45 – 21:15 uur
Voor: ouders en oudercommissies
Kosten: gratis

Wil je deelnemen aan dit gratis webinar? klik hier voor meer info en aanmelden