Gemeentelijke lobby – wethouders aan het woord

Gemeentelijke lobby – wethouders aan het woord

Wat doet een wethouder precies? Hoe kom je als kinderopvangorganisatie in contact met een wethouder en wat is eigenlijk het imago van onze branche in de lokale politiek? Op donderdag 3 februari gingen onze leden in gesprek met wethouders uit Groningen en Harderwijk. Tijdens een interactief webinar zoomden we in op het proces: wat is de beste ingang om een onderwerp geagendeerd te krijgen, hoe kom je als eenpitter in de grote stad in beeld bij de gemeente, wat doe je via de beleidsambtenaar en wat via de wethouder? Via het proces kwamen ook inhoudelijke onderwerpen op tafel zoals huisvesting en voorschoolse educatie. Deelnemers ontdekten dat de aanpak per gemeente kan verschillen, dat wethouders ook zoekend kunnen zijn naar de rol van kinderopvang als maatschappelijk partner in een commerciële markt en bovenal dat de kinderopvang een gewaardeerde branche is.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier het hele webinar terug (inloggen vereist)

Volgende webinar in mei
Na de webinars met raadsleden (juni 2021) en nu de wethouders, gaat de BK na de Gemeenteraadsverkiezingen door met ons derde webinar in aanwezigheid van twee beleidsambtenaren. Datum volgt binnenkort dus hou onze berichtgeving in de gaten.

Van alle webinars wordt ook een samenvatting in de vorm van een praatplaat gemaakt, door visual artist Monique van Rooyen. Hieronder vind je de praatplaten van de eerste twee webinars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiek & Wetgeving