Enquête Verbeteringen Toolkit Toeslagen

29 september 2021

Enquête Verbeteringen Toolkit Toeslagen

Enige tijd geleden deelde Belastingdienst/Toeslagen een digitale toolkit met alle kinderopvangorganisaties. Als kinderopvangorganisatie of gastouderbureau sta je dichtbij ouders en krijg je waarschijnlijk ook allerlei vragen, dus ook over de kinderopvangtoeslag. De toolkit Kinderopvangtoeslag kan je hier als houder bij helpen.

Met de communicatiemiddelen uit de toolkit kun je ouders op een laagdrempelige manier informeren over de kinderopvangtoeslag en het belang van het (tijdig) doorgeven van veranderingen in hun situatie. En dat is belangrijk, want nog te veel ouders vergeten veranderingen, bijvoorbeeld in hun inkomen of opvanguren, door te geven aan Toeslagen. Hierdoor krijgen zij te veel of te weinig toeslag.

Ondersteuning door Toeslagen 
Toeslagen is benieuwd hoe je de communicatiemiddelen uit de toolkit tot nu toe gebruikt en hoe zij de toolkit kunnen verbeteren om jou en ouders beter te ondersteunen.

Zij vragen houders daarom deze vragenlijst in te vullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 8 minuten. Ook als je de toolkit niet kent of nog niet eerder hebt gebruikt, kun je de vragenlijst invullen. Je kunt de vragenlijst invullen tot en met vrijdag 8 oktober.

Toolkit Kinderopvangtoeslag
De toolkit Kinderopvangtoeslag is onderdeel van het verbetertraject kinderopvangtoeslag. Een traject dat zich bezig houdt met diverse verbeteringen die Toeslagen en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doorvoeren om de dienstverlening te verbeteren en ervoor te zorgen dat ouders elke maand het juiste bedrag ontvangen. Niet te veel en niet te weinig.

Gerelateerde dossiers Verbetertraject Toeslagen