BK in het Nieuws rondom SER-advies

10 juni 2021

BK in het Nieuws rondom SER-advies

Op verschillende kanalen heeft de BK gereageerd op het donderdag verschenen SER-advies ‘Een kansrijke start voor alle kinderen’. Hieronder een klein overzicht.

NOS: Toegankelijker maken
De NOS beschrijft de reactie van de BK: 'De grootste branchevereniging van de kinderopvang, BK, is blij over het advies van de SER, waarin "onomkeerbare stappen naar de toekomst" staan. BK-directeur Emmeline Bijlsma zat in de werkgroep die het advies opstelde.'

Lees hier het hele bericht op de site van de NOS.

RTL Nieuws: Lof vanuit de Branche
De sector omhelst het plan. Brancheorganisatie Kinderopvang, die veruit de meeste aanbieders van kinderopvang vertegenwoordigt, vindt het een zeer gewogen en genuanceerd rapport’, zo schrijft RTL Nieuws in haar bericht donderdag. Emmeline Bijlsma noemt het een ambitieus en tegelijkertijd haalbaar en uitvoerbaar voorstel, dat de SER doet.

Lees hier het bericht van RTL Nieuws.

Kinderopvangtotaal: BK omhelst SER-advies
Emmeline Bijlsma op de site van Kinderopvangtotaal: ‘Als brancheorganisatie omarmen we het SER-advies; we staan er voor de volle 100 procent achter. De SER schetst een mooie toekomstvisie, waarin de toegevoegde waarde van kinderopvang wordt gezien en onderschreven. Het is revolutionair te noemen dat de SER zich onomwonden uitspreekt over de toegevoegde waarde die kinderopvang heeft voor de ontwikkeling van het kind en dat zij met concrete voorstellen komt om álle kinderen deze ontwikkelingskans te geven. Daar zijn we dan ook ongelofelijk blij mee.’

Lees hier het hele bericht op Kinderopvangtotaal.

Trouw
De BK heeft in Trouw kort aangegeven wat haar standpunt is: "de branche is blij met advies van de SER".

Lees hier het bericht van Trouw.

BNR Nieuwsradio: Podcast BREEKT
In de Podcast BREEKT van BNR Nieuwsradio gaat Emmeline Bijlsma in gesprek over het voorstel van de SER om twee dagen kinderopvang mogelijk te maken voor alle kinderen. Dat geldt dus voor zowel kinderen van werkende ouders als voor kinderen van niet-werkende ouders.

Luister hier de Podcast BREEKT van BNR terug.

AD
Emmeline Bijlsma reageert in het AD ook op het advies: “We vinden het een gewogen advies en een prachtige combinatie tussen een wenkend toekomstperspectief en ambitieuze stappen die uitvoerbaar en haalbaar zijn. Er is echt gekeken naar hoe de kinderopvang werkt. Dat is fijn na de toeslagenaffaire, waaruit we hebben geleerd dat een goede uitvoering voorop staat.”

Lees hier het bericht in het AD.

NPO Radio 1: Spraakmakers
In het NPO Radio 1 programma Spraakmakers heeft directeur Emmeline Bijlsma, zoals wij hier al eerder meldden, gereageerd op het adviesrapport en noemde het advies gewogen, genuanceerd en uitvoerbaar.

Luister hier het fragment terug.