BK in het Nieuws - week 12

26 maart 2021

BK in het Nieuws - week 12

Deze week onder andere een voorlichtingsfilm die BK en GGD-GHOR Nederland gezamenlijk geproduceerd hebben, die bij Kinderopvangtotaal is geplaatst en een handtekeningenactie van kinderen die het Jeugdjournaal heeft gehaald.

Kinderopvangtotaal - 22 maart 2021

Voorlichtingsfilm over het testen van jonge kinderen
De Brancheorganisatie Kinderopvang en GGD-GHOR Nederland hebben een voorlichtingsfilm gemaakt voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar over het testen van kinderen op COVID-19. Een kijkje in de test-keuken:

Emmeline Bijlsma, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang: ’Wij ontvingen veel vragen uit het land over het testen van kinderen. Bijvoorbeeld hoe een testlocatie er uitziet, hoe de GGD-medewerker een test afneemt en hoe kinderen in de praktijk reageren. Praktische vragen die bij veel ouders leven en zorgen voor onzekerheid en twijfels om een afspraak te maken. Wij merkten tijdens een gesprek met GGD GHOR Nederland dat ook zij deze signalen ontvingen en we zochten elkaar op om te onderzoeken of we ouders en kinderen eens een kijkje in die test-keuken konden geven.’

Bekijk hier de film.

NOS Jeugdjournaal - 24 maart 2021

Ludieke tekeningenactie van kinderen om BSO's weer te openen in het Jeugdjournaal

Woensdag was in het Jeugdjournaal een aantal kinderen te zien die aan Paul van Meenen van D66 hun tekeningenactie hebben overhandigd. Deze ludieke actie is opgezet om de BSO's weer te openen.

Het duurt te lang. Al 3 maanden mogen BSO-kinderen niet naar hun geliefde buitenschoolse opvang komen. Daarom initieerde Zo Kinderopvang een handtekeningenactie met alle BSO-kinderen. Dinsdag 23 maart hebben een aantal kinderen van de BSO alle tekeningen aan Paul van Meenen van D66 overhandigd.

Kijk hier het NOS Jeugdjournaal van 24 maart 2021 terug.