Persconferentie Mark Rutte nader bekeken

05 februari 2021

Persconferentie Mark Rutte nader bekeken

Tijdens de eerste persconferenties rondom het Coronavirus werd de kinderopvang niet al te vaak genoemd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het onderwijs en de leraren of de horeca. Dit tot frustratie van een deel van onze achterban. We zagen de aandacht voor de kinderopvang het afgelopen jaar groeien. De afgelopen persconferentie ging voornamelijk over de heropening van de kinderopvang en het onderwijs. Wij vroegen ons af, worden we nu vaak genoemd? We namen de proef op de som.

De minister-president kwam met de boodschap naar buiten dat de dagopvang en gastouderopvang weer helemaal open kunnen. De BSO’s blijven alleen open voor noodopvang. Ook de basisscholen gaan weer open. Opvallend in de persconferentie: de kinderopvang werd vaker genoemd dan het primair onderwijs. Ook opvallend: de premier wist het onderscheid tussen de dagopvang en andere opvangsoorten.

Mark Rutte verwees in de persconferentie twaalf keer naar de kinderopvang en negen keer naar het onderwijs. Daarmee was de kinderopvang toch echt een keer het belangrijkste onderwerp van de nationaal zeer goed bekeken persconferentie: 6,3 miljoen kijkers volgens nu.nl.

Uiteraard is iedereen heel druk met de voorbereidingen op het heropenen, zodat we veilig en verantwoord weer onze maatschappelijke rol zo volledig mogelijk kunnen vervullen, maar het mag gezegd worden dat we als sector gezien worden. Een jaar geleden was dat ondenkbaar.

Gerelateerde dossiers Coronavirus