Voorrang bij testen voor pedagogisch medewerkers

03 februari 2021

Voorrang bij testen voor pedagogisch medewerkers

Vandaag heeft de Rijksoverheid ook de informatie gepubliceerd over de heropening van de kinderdagopvang vanaf maandag 8 februari. Deze uitgebreide berichtgeving is hier te vinden. De informatie over testen en sneltesten is nieuw.

Voorrang bij testen voor pedagogisch medewerkers
Het kabinet heeft besloten om ook medewerkers van de kinderopvang voorrang te geven bij het aanvragen van een Coronatest. Het doel hiervan is om de continuïteit van de kinderopvang zoveel als mogelijk te waarborgen. Binnenkort hebben medewerkers in de kinderopvang toegang tot de voorrangsprocedure voor het testen op het coronavirus. Je wordt hierover de komende dagen nader geïnformeerd. 

Sneltesten
De informatie over de Covid-sneltestmogelijkheden voor werkgevers klinkt mogelijk hoopvoller dan het is. Zoals wij het nu begrijpen geldt deze regeling alleen als je je eigen teststraat inricht. Dat is pas zinvol als je zo’n tien testen per uur afneemt. Voor een individuele kinderopvanglocatie zal dat niet aan de orde zijn. We houden jullie op de hoogte van eventuele verder mogelijkheden.

Gerelateerde dossiers Coronavirus