Tweede Kamer: ‘Nieuwe Stint zo snel mogelijk de weg op’

26 april 2019

Tweede Kamer: ‘Nieuwe Stint zo snel mogelijk de weg op’

Afgelopen donderdag vond de afronding van het Algemeen Overleg Stint plaats via een zogenoemd VAO. In dit plenaire overleg kunnen moties ingediend worden waarover vervolgens gestemd wordt. Verschillende Kamerleden hebben wat betreft de Stint moties ingediend naar aanleiding van het Algemeen Overleg van vorige week. We halen daar twee belangrijke uit.

Kamerleden Van Dijk (PvdA) en Schonis (D66) hebben een motie ingediend die steun kreeg van een meerderheid van de kamer. Deze motie verzoekt de minister ervoor te zorgen dat de nieuwe Stint met ingang van het nieuwe schooljaar ingezet kan worden.. Een andere motie die door een Kamermeerderheid is aangenomen komt van de Kamerleden Von Martels (CDA) en Dijkstra (VVD) die de minister verzoekt onderzoek te doen naar de veiligheid van en toezicht op elektrische bakfietsen.

Wij treden binnenkort weer in overleg met de minister en haar ambtenaren, om tot een goede, zorgvuldige uitvoering van het convenant te komen waarin afspraken komen over rijvaardigheidsbewijzen, certificaten en standaard veilige routes.

Gerelateerde dossiers Personenvervoer