1 mei 2023

Let op: aanvraagtijdvak voor STAP-budget is gestart

Foto: Towfiqu Barbhuiya

Ondanks dat het kabinet vanuit de onderhandelingen rond de voorjaarsbesluitvorming heeft besloten om het STAP-budget (STimulering Arbeidsmarkt Positie) te beëindigen, blijft het dit jaar (zoals gepland) nog mogelijk om een STAP-budget aan te vragen.

Op 1 mei is vanaf 10.00 uur het tijdvak weer geopend en kan het STAP-budget aangevraagd worden. Voor dit tijdvak is 32 miljoen euro beschikbaar. De STAP-regeling is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Op de website van Kinderopvang werkt! zijn overzichten van alle branche erkende en relevante scholingen voor functies in kinderopvang te vinden.

De noodzaak voor een leven lang ontwikkelen blijft bestaan. Zeker binnen de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Minister Van Gennip (SZW) heeft aangegeven dat zij de komende periode zal onderzoeken op welke manier zij de ontwikkeling medewerkers en werkzoekenden, kan blijven stimuleren. De resterende data voor aanvragen STAP-budget zijn op 3 juli, 4 september en 1 november 2023.

Lees hier meer informatie over het stap-budget van de Rijksoverheid.