14 september 2023

Kom je ook naar de masterclass van Mark Mieras?

PPINK is de beroepsvereniging voor pedagogisch professionals in kinderopvang. We zetten ons in voor het versterken van de positie van de pedagogisch professional en het vergroten van de waardering van het vak. Vorig jaar vierde PPINK haar 5-jarig jubileum. Brancheorganisatie BK gaf PPINK Mark Mieras cadeau. Nou ja, een masterclass van deze geweldige verteller die alles weet over kinderen en hun hersenontwikkeling.

Speciaal voor PPINK stelde hij een lezing samen die precies aansluit bij de pedagogisch professional. Een verhaal waarbij je van begin tot eind geboeid zult zijn, want niet alleen het kind staat centraal, de pedagogisch professional ook.

Mark Mieras zal woensdagavond 20 september 2023 zijn verhaal doen op het MBO-college in Utrecht (Australiëlaan 25). Ook de professionals van BK zijn hierbij van harte welkom. Je kunt ter plekke aanwezig zijn of online inloggen.

Kinderen scheppen hun eigen hersenen – welke rol pak jij hierbij als pedagogisch professional?
Kinderen spelen veel en graag en dat is niet voor niets. Kruip samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras in de hoofden van kinderen en ontdek hoe hun hersencellen zichzelf al spelend organiseren. En hoe je daar als pedagogisch professional een stimulerende rol in hebt. Leren draait om beweging, zelfsturing, nieuwsgierigheid, eigen initiatief en veel plezier. Dat vraagt om een veilige maar ook stimulerende en dus niet risicoloze speelomgeving. En om aandachtige en speelse interactie. In deze lezing ook aandacht voor het vertrouwen van pedagogisch professionals in zichzelf: waar zijn pp’s goed in? En hoe kun je als pedagogisch professional ouders steunen en stimuleren?

Mark Mieras is wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in hersenontwikkeling. Hij is onder andere bekend door zijn bestsellers ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’ en is een bevlogen en veel gevraagd spreker.

Aanmelden
Stuur uiterlijk maandag 18 september 2023 12.00 een mail naar aanmelden@ppink.nl. Zet hierin:

  • je naam
  • dat je uitgenodigd bent via BK
  • de naam van je organisatie
  • laat weten of je naar de locatie komt of dat je online wilt inloggen.

Per mail ontvang je t.z.t. aanvullende informatie.