11 juni 2024

Huis de B winnaar eerste BK Speelruimte Award

Huis de B is de winnaar van de allereerste BK Speelruimte Award! De jury was unaniem en prijst Huis de B om zijn ijzersterke verhaal.

Speelruimte Award
De jury, bestaande uit Mark Mieras (wetenschapsjournalist), Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Nienke Willering (manager-bestuurder BOinK), was positief verrast door de hoeveelheid aanmeldingen die binnen zijn gekomen en de kwaliteit ervan. Veel organisaties hebben laten zien op hun eigen unieke manier invulling te geven aan speelruimte. Geweldig om te zien hoe onze missie bij zoveel organisaties in de praktijk tot leven komt. Het viel daardoor nog niet mee voor de jury om een winnaar aan te wijzen uit alle aanmeldingen. Na zorgvuldig bestudering van alle inzendingen is de uiteindelijke keuze gevallen op Huis de B.

IJzersterk verhaal
De jury prijst Huis de B om het ijzersterke verhaal. Juryvoorzitter Mark Mieras: “De liefde en het plezier spat er vanaf! Huis de B biedt kinderen een grote variatie aan spelmogelijkheden en ondersteunt kinderen in hun autonomie. Kinderen krijgen alle ruimte om hun eigen spel te ontwikkelen en te exploreren.”

Samen spelen, samen leren en van alles uitproberen
De missie van Huis de B is helder: samen spelen, samen leren, en van alles uitproberen! Leren door vallen en opstaan. Zowel in het pedagogisch beleid, maar ook in het veiligheidsbeleid staat deze missie centraal.

Huis de B bouwt al 35 jaar aan een speelparadijs voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Zowel binnen- als buiten is er opvallend veel ruimte. De kinderen krijgen veel inspraak en vrijheid en dat viel op.

Neem hier een kijkje op de website van Huis de B.