24 januari 2023

Gaby Alberts reikt de Innovatie Award 2023 Kinderopvang uit op NOT

Vandaag dinsdag 24 januari is de aftrap van de NOT, een vakevent voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs. Gaby Alberts van Berend Botje Kinderopvang zit namens de kinderopvangbranche in de jury en heeft de Innovatie Award 2023 Kinderopvang uitgereikt. Gaby leest uit het juryrapport: “De winnaar van deze Award zorgt dat kinderen nog meer samen gaan spelen. De innovatie bevordert het samenwerken en de zelfstandigheid van kinderen. Het draagt bij aan hun gezondheid en het zorgt er vooral voor dat ze nog veel meer plezier beleven op de BSO’s en op de speelpleinen.”

Sportdocent Arjen Hop bedacht de Sportibox en neemt de prijs enthousiast in ontvangst. De Sportibox is een verrijdbare materiaalkist gevuld met een heleboel sport- en spelmateriaal voor op het plein. Arjen vertelt stralend: “Voor de ontwikkeling van een kind is het superbelangrijk om voldoende te bewegen, (buiten) te spelen en te sporten. Daarbij is buitenspelen natuurlijk uitermate geschikt voor het ontwikkelen van zelfstandig spelen. En door zelf je spel te kunnen organiseren en meer zelf te doen ervaren de kinderen meer speelplezier en hoe meer ze ervan gaan leren.”

Lezing Mark Mieras
Ook Mark Mieras is namens de BK aanwezig tijdens de NOT en geeft de inspirerende lezing ‘Kinderen scheppen hun eigen brein’. Mark Mieras vertelt hoe jonge kinderen groeien door uitdaging en speelruimte: “Niets drukt een grotere stempel op onze kansen in het leven dan ons spel.” Mark neemt de zaal mee in recente ontdekkingen over het geheim van jonge ontwikkeling terwijl de aanwezigen aan zijn lippen hangen.