19 maart 2021

BK in het Nieuws – week 11

Deze week onder andere een uitgebreid interview met onze voorzitter in Kinderopvang Totaal en berichtgeving over de buitenschoolse opvang in het RTL Nieuws met bijdrage van BK directeur Emmeline Bijlsma en van onze BK-leden Montris Kinderopvang.

Kinderopvang Totaal – 14 maart 2021

‘Het toegangsrecht maakt in de formatie een behoorlijke kans’
BK-voorzitter Felix Rottenberg maakte samen met BK-directeur Emmeline Bijlsma een serie politieke podcasts. Met Tweede-kamerleden van VVD, CDA, D66 en PvdA nemen ze actuele onderwerpen door zoals gratis opvang en het toegangsrecht voor 0-4 haar. Maar hoe kijkt Rottenberg hier zelf tegenaan? ‘Het is in onze visie niet verstandig om je afhankelijk te maken van één financier, bijvoorbeeld de overheid.’

Lees hier het hele artikel.

RTL Nieuws – 19 maart 2021

Zorgen om welzijn kinderen en ouders: ‘Buitenschoolse opvang moet weer open’
Hoewel de basisscholen en kinderdagverblijven weer open zijn, zitten veel ouders in de knel. De buitenschoolse opvang (BSO) is nog altijd alleen voor noodopvang geopend, dus voor veel kinderen is er voor en na schooltijd geen opvang. En dat moet veranderen, vinden ouderorganisaties en de brancheorganisaties in de Kinderopvang. De boodschap is unaniem: “De BSO moet weer open.”

“Kinderen gaan naar school, mogen samen sporten, zwemlessen gaan door, ze spelen bij vriendjes en vriendinnetjes, worden door opa’ en oma’s of buren opgevangen en ze mogen door een gastouder opgevangen worden. Ze mogen alleen niet naar de BSO”, legt directeur Emmeline Bijlsma uit.

Klik hier voor het hele artikel.

Dit onderwerp zal vanavond ook aandacht krijgen in de uitzending van RTL Nieuws van 19.30.