2 juli 2024

Aandacht voor slaap in bso en gastouderopvang: Gezonde Kinderopvang lanceert themapagina

Foto: Gezonde Kinderopvang

De website van Gezonde Kinderopvang heeft een nieuwe themapagina gelanceerd: Werken aan goed slapen voor kinderen van 4-12 jaar. Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en een goede fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk om ook in de bso en gastouderopvang aandacht te besteden aan goed slapen. Op de themapagina lees je met welke activiteiten je bijdraagt aan een goede nachtrust.

Steeds meer kinderen ervaren problemen met slapen, vaak veroorzaakt door een gebrek aan beweging gedurende de dag, piekeren of schermgebruik voor het slapengaan. Ook veranderingen in dagelijkse routines of het ontbreken van een vast slaapritueel zijn belangrijke oorzaken. Wat je overdag doet beïnvloedt dus ook hoe je ’s nachts slaapt.

Goed slapen en uitgerust zijn draagt bij aan het welzijn van kinderen.

Hoe pas je als kinderopvangorganisatie of gastouderbureau de laatste wetenschappelijke inzichten op een slimme manier toe? En hoe vergroot je de expertise van pedagogisch medewerkers en gastouders om kinderen en hun ouders/verzorgers vertrouwd te maken met gezond slaapgedrag? Laat je inspireren op de nieuwe themapagina Werken aan goed slapen op Gezondekinderopvang.nl.