26 juli 2024

Voldoen jouw medewerkers al aan de taaleis IKK?

Foto: Pixabay

Taalontwikkeling is van essentieel belang voor de toekomst van onze kinderen. Met de naderende deadline van de 3F taaleis uit de Wet IKK, die ingaat op 1 januari 2025, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat al je medewerkers voldoen aan deze eis. Weet je als organisatie niet waar en hoe te beginnen? Heb je al een begin gemaakt maar weet je niet met welke taalaanbieder je nu het beste aan de slag kunt gaan? Of weet je niet waar je de medewerkers kan laten toetsen? Wij begrijpen dat de taaleis een uitdaging kan zijn, en daarom informeren we jullie graag over mogelijkheden om jullie daarbij te ondersteunen.

Met zorg is er door Randstad een coalitie samengesteld onder het toeziend oog van BK en Kinderopvang werkt!, in samenwerking met Kans², STE en UvA Talen. Deze Taalcoalitie Kinderopvang heeft een taalaanbod ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij het begeleiden van hun medewerkers richting het behalen van de taaleis IKK. In onderstaand kader lees je meer over het programma.

Wat biedt het programma?

  • Volledige coördinatie en inventarisatie: Randstad neemt jou het gehele proces uit handen, van het in kaart brengen van de huidige situatie tot het opstellen van een passend traject voor jouw medewerkers.
  • Persoonlijke begeleiding: gespecialiseerde begeleiders richten zich op de houding en het gedrag van jouw medewerkers, zodat zij het maximale uit hun taaltraject halen.
  • Op maat gemaakte taaltrainingen: of jouw medewerkers nu Nederlands als eerste taal (NT1) of tweede taal (NT2) spreken, Randstad biedt samen met diverse taalopleiders maatwerktrainingen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.
  • Gecertificeerde taaltoetsen: in samenwerking met UvA Talen biedt Randstad erkende taaltoetsen aan die perfect aansluiten bij de praktijk van de kinderopvang.
  • Ondersteuning door vrijwillige taalmaatjes: voor extra hulp tijdens het leren staan taalmaatjes klaar om jouw medewerkers te ondersteunen.
Bekijk hier het volledige aanbod

Waarom samenwerken met Randstad?

  • Volledige ontzorging: Randstad neemt alle organisatorische en coördinerende taken uit handen.
  • Beste opleiders: Randstad werkt samen met topinstituten zoals Kans², STE Languages en UvA talen.
  • Persoonlijke aandacht: kleine groepen, veel oefenmateriaal en een focus op het tempo en niveau van jouw medewerkers.
  • Erkende certificaten: jouw medewerkers ontvangen een officieel certificaat na het succesvol afronden van de taaltoets.

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe Randstad jouw organisatie kan ondersteunen in het voldoen aan de taaleis IKK? Vul dan hier het informatieformulier in, dan neemt Randstad contact met je op.