5 mei 2023

Uitreiking eerste exemplaar ‘Kindcentra in hun omgeving’ tijdens symposium

Uitreiking Kindcentra in hun omgeving

Op donderdag 20 april werd tijdens een symposium het eerste exemplaar van het Inspiratieboek ‘Kindcentra in hun omgeving’ aangeboden. Emmeline Bijlsma heeft dit boek namens BK in ontvangst genomen.

Op het symposium waren vertegenwoordigers uit het onderwijs en de opvang, gemeenten en partners in het ontwerp-, bouw- en inrichtingsproces aanwezig. We waren te gast op het fonkelnieuwe IKC de Vaart in ter Aar waar ook BK-leden Kindcentrum de Boomhut en Stichting Kinderopvang Liemeer een prachtige plek hebben gevonden.

Het centrale thema van het boek is dat kindcentra vanzelfsprekend verbinden met hun omgeving, zowel maatschappelijk als ook ruimtelijk. In het boek zijn 50 inspirerende voorbeelden opgenomen. Dat levert gebouwen op met een groene omgeving, waarin kinderen zich op een natuurlijke manier ontwikkelen en van en met elkaar leren en spelen. Het boek ‘Kindcentra in hun omgeving’ is voor toekomstige opdrachtgevers een aansporing om vooraf goed na te denken over de impact van het gebouw op de organisatie van het kindcentrum en de vanzelfsprekende ontwikkeling van het kind in verbinding met zijn duurzame en groene omgeving.

Klik hier voor meer informatie over het boek
Klik hier om het boek te bestellen