10 juni 2022

Toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’

Krijg je weleens vragen van ouders over kinderopvangtoeslag? De toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ is een hulpmiddel voor ouders, ontwikkeld door BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. De toolkit geeft uitleg over kinderopvangtoeslag en helpt ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden via de website van BOinK in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.

De toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een app met eenvoudige uitleg over kinderopvangtoeslag, een handleiding hoe je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen en hoe je een verandering in je situatie, die gevolgen heeft voor je kinderopvangtoeslag, middels een wijziging kunt doorgeven aan Toeslagen.
  • Een informatiebrief met uitleg over wat kinderopvangtoeslag is, wie er recht op heeft en welke voorwaarden er zijn.
  • Een checklist die helpt om alle informatie en documenten die nodig zijn te verzamelen voor het aanvragen of wijzigen van kinderopvangtoeslag

De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben. Ook professionals die werken met ouders die te maken hebben met kinderopvangtoeslag kunnen de toolkit gebruiken.

Zie voor meer informatie de website van BOinK.