Webinar: Wetgeving en Toezicht - Bereid je optimaal voor op een inspectiebezoek

04 januari 2021

Webinar: Wetgeving en Toezicht - Bereid je optimaal voor op een inspectiebezoek

Hoe kijk jij aan tegen het jaarlijks onaangekondigd inspectiebezoek? Heb je het idee dat je extra bagage kunt gebruiken om het inspectiebezoek ontspannen te laten verlopen? Wil jij je kennis vergroten over de geldende wetgeving? En ben je benieuwd naar de werkwijze van de toezichthouder, wat je daarvan kunt verwachten en hoe je er voor kan zorgen dat jij de touwtjes in handen hebt?

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang organiseert in februari 2021 opnieuw het webinar ‘Wetgeving en Toezicht’. Tijdens de webinar wordt ingegaan op de wetgeving; hoe komt deze tot stand en welke wetten zijn voor jouw organisatie van toepassing? Er wordt gekeken naar de invulling van het toezicht, de rol van de toezichthouder en welke stappen er zijn in het handhavingsproces. Je krijgt handvatten om je als organisatie optimaal voor te bereiden op een (onaangekondigd) inspectiebezoek en maakt kennis met verschillende communicatiestijlen. Je wordt je hierdoor meer bewust van welke rol jij inneemt in het contact met de toezichthouder en welke invloed dit heeft, om zo een gelijkwaardigheid dialoog aan te gaan.

Na het volgen van deze webinar heb je:

  • kennis van de hoofdlijnen en totstandkoming van de wet;
  • inzicht in welke wetten van toepassing zijn voor jouw kinderopvangorganisatie;
  • begrip van de context tussen de toepassing van de wet in de praktijk en toetsing door inspectie;
  • kennisgemaakt met verschillende communicatiestijlen en meer begrip van jouw invloed in de dialoog met een toezichthouder;
  • begrip op het inspectieproces, van begin tot einde.

Doelgroep: Kleinschalige kinderopvangorganisaties
Kosten: € 50,- euro per deelnemer excl. BTW

Klik hier om je aan te melden