Fiscale wijzigingen in reiskostenvergoeding

17 november 2020

Fiscale wijzigingen in reiskostenvergoeding

Per 2021 is er sprake van een fiscale wijziging m.b.t. vaste reiskostenvergoedingen bij thuiswerk. Veel werkgevers kiezen voor zo'n vaste vergoeding op basis van een gemiddeld aantal werkdagen per week, om een omvangrijk declaratiesysteem te vermijden.

Onder de normale regels mag zo'n vaste vergoeding alleen onbelast verstrekt worden als een medewerker op fulltime basis minimaal 128 dagen per jaar naar de vaste werkplek reist. Dat komt neer op maximaal twee dagen per week thuiswerk bij een 5-daagse werkweek. In de meeste organisaties is dat onder normale omstandigheden geen probleem.

Over 2020 is deze regel door Staatssecretaris Vijlbrief opgeschort, omdat medewerkers actief wordt geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Dat houdt in dat werkgevers de vaste reiskostenvergoeding belastingvrij mogen blijven verstrekken, ook als een medewerker op fulltime basis minder dan 128 dagen per jaar naar de vaste werkplek reist. Dit scheelt de werkgevers een enorme administratieve last.

Deze regeling vervalt per 2021. Dat houdt in dat de werkgevers vanaf 2021 moeten bijhouden wie er op fulltime basis gemiddeld meer dan 2 dagen per week thuis werkt. Is dat het geval, dan moet de werkgever bijhouden hoe vaak de medewerker naar de vaste werkplek is gereisd om vast te kunnen stellen hoeveel reiskosten belastingvrij mogen worden vergoed.

Gerelateerde dossiers Arbeidszaken & Cao