OM rondt onderzoek Stint-ongeval af

10 juli 2020

OM rondt onderzoek Stint-ongeval af
#BKnieuws

Bijna twee jaar na het noodlottige ongeluk in Oss heeft het OM zijn onderzoek naar de toedracht afgerond. Het OM heeft geen duidelijke oorzaak kunnen vinden en zal daarom niet tot vervolging overgaan.

Het onderzoek heeft zich op een aantal elementen gericht: de rol van de bestuurster, de rol van de werkgever in het kader van de ARBO-wetgeving, een technisch onderzoek naar de bij het ongeval betrokken Stint, en een onderzoek naar de Stint als product met daarbij de vraag of er eerder problemen bekend waren en daar juist op is gehandeld.

Uit het onderzoek is geen technisch mankement, geen storing en ook geen menselijke fout naar voren gekomen die het ongeluk zou hebben veroorzaakt. Er zal dan ook niemand worden vervolgd. Het zal voor alle betrokkenen teleurstellend zijn dat de oorzaak onopgehelderd blijft. Het hoofdstuk Stint is met dit onderzoek afgerond.

De afgelopen periode is met grote inzet door de fabrikant gewerkt aan een vernieuwde versie – de BSO Bus - die voldoet aan de aangescherpte regelgeving. We rekenen erop dat de Minister nu ook snel haar besluit zal nemen om de BSO Bus toe te laten. Zoals we begin deze week in onze blog en diverse media, bijvoorbeeld het Parool hebben laten weten, kijken we reikhalzend uit naar de terugkeer van de BSO Bus. We gaan ervan uit dat de Minister zich rekenschap geeft van het belang van de BSO Bus voor onze branche en voor een veilig vervoer van kinderen en een besluit niet langer zal uitstellen.

Gerelateerde dossiers Personenvervoer