BK volgende week in overleg met ministerie over Stint

13 december 2018

BK volgende week in overleg met ministerie over Stint

Vandaag heeft minister Cora van Nieuwenhuizen naar aanleiding van het TNO rapport over de Stint en de onderzoeksrapporten van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), besloten de huidige Stint definitief van de weg te houden.

Er komt een zogenaamd nieuw wettelijk toelatingskader waar Stint-voertuigen aan moeten voldoen. In februari komt de minister met een concept-toelatingskader, daarvoor moet wetgeving worden aangepast.

De huidige, laatste versie Stints kunnen omgebouwd worden conform de eisen die TNO aan de minister heeft geadviseerd, denken experts van de Technische Universiteit Eindhoven - die wij in oktober om advies hebben gevraagd - over de uitrusting van een veilige Stint.

In de tijd gerekend kan eind april, half mei de vernieuwde Stint dan de weg op. Volgende week voert de BK tweemaal overleg met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat over de stand van zaken naar aanleiding van de onderzoeken en een plan van aanpak. Wij houden u vanzelfsprekend voortdurend van recente ontwikkelingen op de hoogte.

Gerelateerde dossiers Ondernemerschap Personenvervoer