Vertrek Lex Staal bij Brancheorganisatie Kinderopvang

01 februari 2016

Vertrek Lex Staal bij Brancheorganisatie Kinderopvang

Lex Staal vertrekt als directeur bij Brancheorganisatie Kinderopvang. Na zo’n vijf jaar deze functie te hebben vervuld, is Staal per 1 april benoemd tot directeur van de MOgroep, de sectororganisatie voor sociaal werk, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. De komende periode wordt zijn functie ad interim ingevuld om vervolgens op zoek te gaan naar een permanente invulling.

Leo Houwen, voorzitter Brancheorganisatie Kinderopvang: “Graag wil ik Lex bedanken voor zijn tomeloze inzet de afgelopen jaren. Hij is er in geslaagd de brancheorganisatie te vormen tot een professionele, moderne organisatie. Ik wens hem veel succes in de volgende stap in zijn carrière bij onze partnerorganisatie de MOgroep.”

Lex Staal: “De afgelopen jaren heb ik samen met het team gebouwd aan een nieuwe organisatie en hebben we mooie resultaten geboekt. Maar het waren ook turbulente tijden. De sector heeft het zwaar, wat ook zijn weerslag heeft op onze organisatie. In mijn werk heb ik het genoegen gehad om met heel veel mensen samen te werken. Daaraan denk ik met plezier terug en dank de vele mensen daarvoor. Dankzij het terugdraaien van de 650 miljoen euro aan bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag, en met een stevig inhoudelijk advies over kindvoorzieningen door de SER als handvat, staat de sector weer een positieve toekomst te wachten. Voor mij is het tijd voor nieuwe uitdagingen. In mijn nieuwe baan staan mij die volop te wachten.”