15 februari 2023

Update: compensatieregeling Stint nadert einde onderhandelingsfase

Eind 2021 werd bekend gemaakt dat de Raad van State uitspraak had gedaan in de Stint-zaak. Namens 170 kinderopvangorganisaties gingen wij in beroep tegen het besluit van de Minister om de Stint te schorsen, vervolgens definitief van de weg te halen, en dit ook nog eens te doen zonder enige vorm van compensatie.

De Raad van State stelde ons grotendeels in het gelijk: kinderopvangorganisaties en de fabrikant van de Stint hebben recht op een schadevergoeding van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Naar aanleiding van deze uitspraak zijn in 2022 overleggen met het Ministerie gestart over een compensatieregeling.

Inmiddels is het einde van de onderhandelingen rondom de compensatieregeling in zicht. Echter, er is nog een aantal knelpunten zoals de termijn waarop de schadevergoeding betrekking heeft. Rond eind februari volgt weer een overleg tussen BK en de minister van I&W, waarin een nieuwe poging wordt gedaan om tot overeenstemming te komen over de definitieve compensatieregeling. We hopen nu snel witte rook te kunnen geven en hopen dat de regeling in de loop van dit jaar tot uitvoering gebracht kan worden.