31 augustus 2022

SLIM-subsidie voor praktijkleren in kinderopvang aanvragen vanaf donderdag 1 september

Kinderopvangorganisaties kunnen een subsidie aanvragen voor nieuwe vormen van leren en ontwikkelen: de SLIM-subsidie. De SLIM-subsidie is bedoeld voor individuele kinderopvangorganisaties en samenwerkingsverbanden binnen kinderopvang die een leerrijke omgeving bieden. Continu ontwikkelen is positief voor de medewerkers en de organisatie. Vanaf donderdag 1 september is het voor mkb-ondernemingen mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen. Op de website www.slimwerkgeven.nl kan meer informatie gevonden worden om een eventuele aanvraag voor te bereiden.

Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot € 25.000,-. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om medewerkers tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding te laten volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk de begeleidingskosten van een werkgever in dit derde leerwegtraject. Elk jaar kunnen bedrijven in maart en in september een aanvraag doen.

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkende leven. Werkgevers hebben vaak minder tijd, geld of kennis dan grotere bedrijven om hun medewerkers daarin te begeleiden. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken.

Zie hier meer informatie over de SLIM-subsidie voor praktijkleren in de kinderopvang.