7 juni 2024

De finalisten uitgelicht: Kinderopvang Huis de B in Groningen

Dinsdag 11 juni reikt BK de allereerste Speelruimte Award uit. Drie locaties van Kinderopvangorganisaties strijden die dag om de winst. Zij geven ieder op hun eigen unieke manier invulling aan speelruimte. Voorafgaand aan het event lichten wij dagelijks een finalist uit met hun visie op speelruimte. Vandaag is dat Kinderopvang Huis de B in Groningen!

Samen spelen, samen leren, en van alles uitproberen
De missie van Huis de B is helder: samen spelen, samen leren, experimenteren en van alles uitproberen! Leren door vallen en opstaan. Zowel in het pedagogisch beleid, maar ook in het veiligheidsbeleid staat deze missie centraal.

Ruimte om te spelen
Huis de B geeft kinderen de ruimte om vrij te spelen, om te leren wie ze zijn en met respect voor elkaar op te groeien. Zij bieden een fijne en veilige omgeving met een scala aan activiteiten waar kinderen uit kunnen kiezen. Kinderen kunnen in Huis de B avonturen beleven, leren om elkaar te helpen, om samen te lachen en te huilen, hun creativiteit ontwikkelen, te hollen, te lachen, aan te rommelen, uit te rusten, zich te vervelen en weer door te gaan.  Ieder kind krijgt de kans om zichzelf te ontdekken en elke dag is een nieuwe kans. Spelen is noodzakelijk, vindt Huis de B. Kinderen leren veel van vrij spelen!

Autonomie
Juryvoorzitter Mark Mieras over Huis de B: “Huis de B biedt kinderen een grote variatie aan spelmogelijkheden en ondersteunt kinderen in hun autonomie. Kinderen krijgen alle ruimte om hun eigen spel te ontwikkelen en te exploreren.”

Neem hier een kijkje op de website van Huis de B.

Benieuwd naar de andere finalisten? Neem hier een kijkje op hun website:

Wil jij weten wie er straks wegloopt met de eerste BK Speelruimte Award en heb je je nog niet aangemeld? Meld je dan nu aan voor de ALV en het Speelruimte event!

De jury is op bezoek geweest bij Huis de B. Zie hieronder een sfeerimpressie: