12 april 2023

Zes organisaties nemen initiatief tot kwaliteitscode in de kinderopvang

Foto: Yan Krukau

Met alle uitdagingen die de voorgenomen stelselherziening met zich meebrengt, hebben zes grote kinderopvangorganisaties zich verenigd en een Kwaliteitscode Kinderopvang opgesteld. In deze code hebben Kind & Co Ludens, Partou, Wij zijn JONG, Humankind, gro-up en Samenwerkende Kinderopvang de gezamenlijke ambitie vastgelegd om de sector naar een nog hoger niveau te brengen.

Vanuit vier belanghebbenden – kinderen, ouders, medewerkers en overheid/sector – geeft de code concrete invulling aan belangrijke uitgangspunten van een nieuw kinderopvangstelsel: kwaliteit, toegankelijkheid en continuïteit. De zes organisaties willen blijvend investeren in hoge kwaliteit en kinderopvanggelden doelmatig besteden door de bedrijfsvoering voor alle organisaties aan te scherpen. Daarbij is transparantie de gekozen rode draad.

Samenwerkingsplatform
De initiatiefnemers van de code nodigen iedereen uit de sector nadrukkelijk uit om mee te denken en de code samen verder uit te werken. Onder de noemer Samenwerkingsplatform Kwaliteitscode Kinderopvang worden de komende tijd door het hele land bijeenkomsten georganiseerd.

BK juicht het initiatief toe en sluit zich aan bij de oproep aan alle grote en kleine houders om deel te nemen aan dit belangrijke gesprek wat we als sector te voeren hebben.

De Kwaliteitscode Kinderopvang wordt op woensdag 12 april aangeboden aan het Ministerie van SZW.

Klik hier voor de gehele Kwaliteitscode