14 december 2023

Voordracht nieuwe voorzitter: Bas van ’t Wout

Iedereen is het erover eens: de nieuwe voorzitter van BK stapt als opvolger van Felix in grote schoenen. We zijn dan ook enorm verheugd dat we als Commissie Benoeming Voorzitter vol vertrouwen een kandidaat-voorzitter kunnen voordragen aan het bestuur en de leden van BK: voormalig staatssecretaris en minister Bas van ’t Wout.

In onze zoektocht naar een nieuwe voorzitter hebben we ons uiteraard gebaseerd op het profiel. Een verbindend en empathisch persoon die kan sturen op draagvlak maar ook knopen kan doorhakken; iemand met gezag en statuur, een inspirerende professional die een groot hart heeft voor de sector én weet hoe de hazen in de politiek lopen.

Bas van ‘t Wout past naadloos in dit profiel. Als voormalig lid van de Tweede Kamer en voormalig staatssecretaris van SZW heeft hij de kinderopvang goed leren kennen. Zo behandelde hij de Wet IKK vanuit de Kamer en was als staatssecretaris verantwoordelijk voor onze sector tijdens de covid-periode. Ook persoonlijk, als vader van twee kinderen, kent hij de kinderopvang goed. Bas is bovendien bij uitstek een verbindende en gezaghebbende persoonlijkheid. In de gesprekken die we met hem voerden waren we onder de indruk van zijn denkkracht, inhoudelijke kennis, persoonlijkheid en zichtbare grote motivatie voor deze functie.

Een betere kandidaat hadden wij ons niet kunnen wensen. We kijken uit naar de benoeming van Bas door de ALV, die plaatsheeft tijdens de nieuwjaarsborrel van 18 januari 2024.

De Commissie Benoeming Voorzitter,

Nicole Olde Meule
Michiel van Dam
Bertus Koot
Nicole Krabbenborg

Wat zijn de vervolgstappen na de kandidaatstelling? We zetten het even op een rij:

  • 15 december: podcast Kennismaking met Bas van ‘t Wout
  • 8 januari: digitale voorstemming geopend
  • 15 januari: sluiting digitale voorstemming
  • 18 januari: ALV, instemming leden met voordracht, gevolgd door tweegesprek tussen Felix Rottenberg en Bas van ‘t Wout. Aansluitend nieuwjaarsborrel.

We zien je graag op de ALV voor een kennismaking met Bas van ’t Wout en een toost op het nieuwe jaar!