11 juni 2021

Risicoach app beschikbaar

Speciaal voor de kinderopvang en in samenwerking met de gezamenlijke branchepartijen heeft VeiligheidNL de Risicoach ontwikkeld. Een app die de beroepskrachten ondersteunt om risicovol spelen (=RVS) succesvol toe te passen op de eigen locatie. RVS is een onderwerp waar veel verschillende opvattingen over zijn. Want wat laat je als professional toe op de opvang en wanneer grijp je in? Je hebt toch de verantwoordelijkheid over een kind van iemand anders… Dit zijn veelvoorkomende dilemma’s. En dat is precies waar deze Risicoach toolkit je mee kan helpen.

Want als Risicoach weet je alles over RVS en waarom dit zo goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Je weet hoe je binnen jouw kinderopvang goede afspraken maakt. Waar je op moet letten om kleine risico’s van grote risico’s te onderscheiden, hoe je jouw kinderen begeleidt en hoe je dit kunt onderbouwen naar de ouders en de inspectie. En je hebt toegang tot vele inspiratieve voorbeelden en effectieve speelsuggesties. Kortom, je weet hoe je RVS succesvol toepast in jouw groep.

In de Risicoach toolkit zit een ‘kennisboom’, waar je de hoogte in klimt om Risicoach te worden. Als je deze kennisboom doorloopt, kom je dit allemaal (en meer) te weten! Je kunt hierbij optioneel nog ondersteunende materialen bestellen of verdiepende trainingen volgen. Kijk op de website van VeiligheidNL voor alle informatie over de Risicoach toolkit en wordt een bevlogen Risicoach!

Ga hier naar de site van de Risicoach.