BSO weer open: een blik in het land

20 april 2021

BSO weer open: een blik in het land

De BSO is, in navolging van de dagopvang en gastouderopvang op 8 februari, sinds maandag weer volledig open gegaan. Voor veel kinderen een fijn moment om vriendjes en vriendinnetjes weer te kunnen zien, voor veel ouders een prettig moment om de druk thuis te kunnen verlichten.

De korte tijd tussen aankondiging en openingsdatum maakte de personele en logistieke uitdaging voor houders groot – maar het is voor het overgrote deel gelukt. Ook de pers keek mee met de heropening. Zo ging de NOS langs bij ons lid Kinderopvang Bij Lotte in Hattum om te filmen op de eerste openingsdag en het AD sprak met ons lid Natuurfontein in Amsterdam en BK-directeur Emmeline Bijlsma.

Opluchting groot
De opluchting onder ouders en BSO’s is groot. “Het is heel belangrijk dat de BSO weer open is, ook voor de ouders. Een stukje structuur en rust weten te creëren, zowel thuis maar ook voor de kinderen zelf,” zo vertelt Lotte Brouwer van Bij Lotte in het achtuurjournaal van de NOS.

Jeroen Hilbrink van Natuurfontein in Amsterdam legt in het AD uit waarom de opluchting zo groot is: “We moesten continu klaarstaan om weer helemaal open te gaan en er viel geen goede planning te maken. Ondertussen groeide de noodopvang, steeds meer ouders redden het niet meer. We hebben keer op keer geprobeerd iedereen te helpen waar dat maar kon. Want we hebben ook een sociale functie, ouders leunen op ons.” BK-directeur Emmeline Bijlsma vult aan: “We zijn echt blij dat de bso, het sluitstuk van scholen en kinderopvang, geregeld is.”

Gerelateerde dossiers Coronavirus