Interactieve Vragenuurtjes: kleinschalig en nuttig

25 februari 2021

Interactieve Vragenuurtjes: kleinschalig en nuttig

Afgelopen dinsdag heeft een vragenuurtje plaatsgevonden over de heropening van de dagopvang en de noodopvang op de BSO. Eerder vond ook een Vragenuurtje Gastouderopvang plaats.  Bij deze digitale bijeenkomsten waren zowel leden met één locatie (zogenoemde éénpitters) en kleinere gastouderbureaus als leden met een groot aantal locaties en/of gastouders aanwezig.

Het waren goede gesprekken doordat niet alleen onze specialisten vragen hebben kunnen beantwoorden, maar ook leden onderling ervaringen uit hebben kunnen wisselen. Er is onder andere gesproken over zaken die spelen rondom quarantaine en testen, wat gaat daar goed wat kan beter en zien we ook verschillen per regio en wat is de juridische positie.

Ook is gesproken over de zorgen die bij iedereen leven. En niet onbelangrijk, we hebben ook stil gestaan bij hoe het nu werkt, welke invloed hebben we als branche en vooral tot hoe ver die invloed reikt. En: hoe komt de BK aan voldoende input uit het land om dat mee te nemen in onze gesprekken.

De vragenuurtjes hebben ons allemaal wat opgeleverd. Graag bedanken wij alle leden voor het interessante gesprek met elkaar, waardoor ook de BK weer extra heeft kunnen ervaren wat wel en wat niet werkt.