Landelijke campagne “Kinderopvang dankzij jou” gestart

09 januari 2020

Landelijke campagne “Kinderopvang dankzij jou” gestart

Donderdag 9 januari is de landelijke arbeidsmarktcampagne “Kinderopvang dankzij jou” gelanceerd met een persbericht. De campagne is gericht op werving van nieuwe medewerkers én behoud van de huidige medewerkers.

De arbeidsmarktkrapte is een groot probleem voor de sector en voor BK een belangrijk punt van aandacht. O.a. door onze deelname aan het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang werken wij aan oplossingen hiervoor.

De campagne Kinderopvang dankzij jou” geeft door verschillende beelden een nieuwe inhoud aan het begrip “opvang” door te laten zien wat kinderen allemaal “opvangen” op de opvang: nieuwe woordjes, hun eigen talent, leren omgaan met elkaar etc.

In filmpjes die op de website www.kinderopvangdankzijjou.nl worden geplaatst laat de campagne zien wat kinderopvang betekent voor kinderen en ouders en uiten zij hun grote waardering voor de pedagogisch medewerkers.  Daarmee is de campagne uitdrukkelijk ook een hart onder de riem voor alle pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Dus maak je medewerkers en collega’s attent op deze campagne.

De campagne is ontwikkeld onder regie van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang. De campagne wordt ondersteund door het ministerie van SZW. Ramon Rikken, voorzitter van het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang, is woordvoerder voor de campagne en was in die hoedanigheid vanmorgen te horen op NPO Radio 1.

Wil je meer weten over deze campagne? Stel je vraag via kinderopvangdankzijjou@fcb.nl.

Bekijk de Nieuwjaarsboodschap van staatssecretaris Tamara van Ark.