Vacature directeur

07 oktober 2016

Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) is de organisatie die de belangen van profit en not-for-profit ondernemers in de kinderopvang behartigt en vertegenwoordigt. Onder kinderopvang verstaan wij: dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en peuterspeelzalen. Als belangenbehartiger van circa 1000 leden zet BK zich in voor een sector die een belangrijke bijdrage wil leveren aan de toekomst van onze kinderen en daarmee aan de toekomst van ons land. Wij zorgen voor een sterke positie van ondernemers in de kinderopvang, zodat zij ruimte hebben om te ondernemen, te innoveren en te investeren in kwaliteit. Als sterke, zelfbewuste brancheorganisatie voeren we een professionele lobby voor de sector, zijn we een krachtige en betrouwbare gesprekspartner voor stakeholders en een deskundige adviseur voor onze leden.
 

BK opereert in een complexe, maatschappelijk en politieke omgeving waarbij continu gewerkt wordt aan gezamenlijke afstemming van belangen. Daarom is het van belang dat BK zich in toenemende mate tot een netwerk- en kennisorganisatie profileert waardoor BK namens haar leden pro actief kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de sector alsook in de samenleving. Om dit proces te kunnen realiseren zoeken wij een ervaren
                                               
DIRECTEUR (v/m)

De functie

Als directeur bent u verantwoordelijk voor een efficiënte en flexibele uitvoering van de verenigingstaken in de meest ruime zin, zodat ontwikkelingen binnen en buiten de sector alert en adequaat worden gemonitord voor leden en bestuur. Door uw strategisch inzichten en kwaliteiten ondersteunt u het bestuur bij het up to date houden van de beleidsagenda en de besluitvorming.

U signaleert kansen en risico’s voor de organisatie en haar leden. U bevordert en onderhoudt open, waardevolle en effectieve relaties met partners binnen en buiten de sector, opdat BK ervaren wordt als een onmisbare speler vanuit een vitale en centrale positie. U doet dit in nauwe samenspraak met voorzitter, bestuur en de backoffice, door snel te schakelen en te bevorderen dat BK initiërend en verbindend optreedt bij belangrijke onderhandelingen en overleg in en voor de sector.

 

Uw profiel

  • Affiniteit met kinderopvang
  • Aantoonbare ervaring met en visie op branche-, keten- en netwerkorganisaties
  • Strategisch denkend/handelend
  • Leiderschapservaring in een netwerk- en kennisorganisatie
  • Initiatiefnemer en bruggenbouwer
  • Omgevingssensitief en toekomstgericht
  • Uitstraling: Open, vertrouwenwekkend en daadkrachtig
  • Zoekt dialoog, is nieuwsgierig, begripvol alsook prikkelend
  • Relativeringsvermogen en  humor
  • Academisch werk- en denkniveau


U bent zo mogelijk beschikbaar per 1 november / 1 december van dit jaar.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een gerenommeerde organisatie, gericht op kwaliteit, professionaliteit en verbinding. De mogelijkheid om een essentiële bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de BK als netwerk- en kennisorganisatie. Werken in een omgeving die sterk in beweging is en waarin veel ruimte wordt geboden voor nieuwe initiatieven. Samenwerken met een gepassioneerd bestuur en een professionele backoffice. Arbeidsvoorwaardenpakket dat passend is bij het niveau van de functie.
 

Uw reactie

Indien u zich herkent in het profiel en interesse heeft kunt u uw gemotiveerde reactie tot 28 oktober a.s. richten aan de voorzitter van de brancheorganisatie, de heer F. Rottenberg. p/a Brancheorganisatie Kinderopvang, Postbus 275, 2700 AG Zoetermeer. U kunt ook per mail reageren naar: informatie@kinderopvang.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.