Kennismaken met de ambities van een nieuw bestuur - deel 3

21 juli 2016

Kennismaken met de ambities van een nieuw bestuur - deel 3

Op 9 juni 2016 koos Brancheorganisatie Kinderopvang een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur. In een serie korte interviews krijgt u een eerste indruk van de ambities van het bestuur.

In dit derde, en laatste, deel komen Jacob Boskman en Esther Zijl  aan het woord.

Jacob Boskma: ‘ Door de goede dingen te doen moeten wij iedereen weer aan boord krijgen’
‘Ik ben ooit eerder in het bestuur gestapt omdat ik het belang inzie van een brancheorganisatie die er voor de leden staat. Een echte goede werkgeversorganisatie, of een organisatie nu commercieel is of een stichting, dat maakt helemaal niets uit. Uiteindelijk hebben wij allemaal hetzelfde belang. Wij doen ook goede dingen: wij hebben net een mooie cao afgesloten voor de gehele branche, wij voeren lobby voor de hele branche, kortom: mijn wens is dat wij over niet al te lange tijd samen weer één brancheorganisatie vormen en daarmee zo krachtig mogelijk de belangen te kunnen behartigen van alle organisaties in de branche.’

Esther Zijl: ‘Kinderopvang is een vak voor professionals’
‘De komende jaren zou ik graag als bestuurslid van Brancheorganisatie Kinderopvang werken aan een branche waar nog meer professionals werken. Professionals die met andere partijen samenwerken, die vanuit een gedegen opleiding en ervaring werken met kinderen. Ook kinderopvang is een vak waar de medewerkers permanent moeten blijven leren om zo het beste voor het jonge kind in de opvang te kunnen bieden en voor zichzelf.

Kinderopvang heeft wat mij betreft een gelijkwaardige plek in het rijtje verloskundige, consultatiebureau en school.  Er is geen ouder die er over nadenkt om zijn kind naar school te sturen, zo zou het ook moeten zijn met de kinderopvang. Ieder kind moet toegang kunnen hebben tot de kinderopvang, waarbij kwaliteit en professionaliteit kernbegrippen zijn!