26 januari 2023

De LKK-kwaliteitsmeting 2023 is van start!

Veel kinderen gaan naar de kinderopvang waar ze zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Goede kwaliteit kinderopvang draagt bij aan het welbevinden van kinderen en is ook belangrijk voor de sociaal emotionele- , cognitieve- en taalontwikkeling. Daarom voert het consortium LKK (Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang), bestaande uit de Universiteit Utrecht en Sardes, jaarlijks een kwaliteitsmeting uit in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

We hopen dat alle door LKK benaderde kinderopvangorganisaties en gastouder(bureau)s meedoen aan LKK2023. Is jouw locatie geselecteerd, dan ontvang je een uitnodiging per mail en word je kort daarna gebeld door één van de matchmakers van LKK.

Dit is alweer de zevende meting van LKK. Dit jaar hoopt LKK opnieuw kwaliteitsmetingen uit te voeren binnen 32 locaties van kinderdagopvang, 32 locaties van peuteropvang, 32 locaties van buitenschoolse opvang en 32 gastouders. De periode van werven en meten loopt van eind januari tot en met begin juli 2023 (start zomervakantie).

Lees de aanbevelingsbrief

Dit zijn de gebieden waarin de kwaliteitsmetingen gaan plaatsvinden: