18 mei 2022

Nieuwe gastouderroute – verkorte opleiding mbo 2

Vanaf september 2022 kan iedereen zonder ervaring maar met interesse in het vak zich in korte tijd wil laten scholen tot gastouder, via de Gastouderroute van het Deltion College. Dit werk- en leertraject bereidt deelnemers in achttien weken voor op het halen van een erkend mbo 2-diploma gericht op het gastouderschap.

Voor mensen met ervaring in het opvangen van kinderen bestaat al langer de diplomaroute tot gastouder via ROC Rivor. Daar komt nu de Gastouderroute bij, ontwikkeld door het Deltion College en Gastouderbureau ViaViela.

Na achttien weken heeft de deelnemer voldoende kennis en ervaring (inclusief een wekelijkse stagedag) opgedaan om examen te doen. Tijdens de opleiding maakt de deelnemer ook de centrale examens Nederlands en rekenen op niveau 2F. Iedereen met ten minste een vmbo-opleiding heeft toegang tot de Gastouderroute. Meer weten over de Gastouderroute? Klik hier.

STAP-budget
Voor deze opleiding kan STAP-budget worden aangevraagd. Deze subsidie van maximaal € 1.000,-
maakt het voor iedere werkende of werkzoekende die graag gastouder wordt, nóg aantrekkelijker om zich om te laten scholen.

Online bijeenkomst
Op dinsdag 31 mei om 16.00 uur vindt er een online bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst geven Margreet Dijkstra en Kirsten Ottens van het Deltion College, Jeannette van Breukelen van SBB en Marlouke Walraven van Gastouderbureau ViaViela een toelichting op de inhoud van de Gastouderroute en de stages van de kandidaten bij een erkend leerbedrijf. Aanmelden voor deze online bijeenkomst kan via deze link.