22 september 2023

BK-leden Kindernet en Kinop voor BES(t) 4 Kids naar Bonaire

Waar kun je nu beter de dag van de Pedagogisch Professional vieren dan op Bonaire? Deze week reisden BK-leden Kindernet en Kinop samen met Crescat kinderopvang naar de Caraïben om hun deelname aan het programma BES(t) 4 Kids vast te leggen.

Zij worden twinning partner van de ongeveer 50 kinderopvangorganisaties op Bonaire. Deze twinning constructie bestaat al op Saba (ook met Kindernet) en op St. Eustatius (met BK-lid Op Stoom). Een succesvolle formule die de horizons van beide kanten verbreedt. Kindernet en Kinop gaan de lokale organisaties ondersteunen en begeleiden om aan de Wet Kinderopvang te voldoen. Elke twinning organisatie is vrij om dit naar eigen invulling vorm te geven. Pedagogisch professionals en managers van de eilanden komen 1 a 2 x per jaar naar Nederland en lopen dan mee in de praktijk van hun twinning partner. Omgekeerd gaan de Nederlandse organisaties 1 a 2 x per jaar naar het eiland om de lokale situatie beter te begrijpen en gezamenlijk de kwaliteit een boost te geven.

Het twinningproject is onderdeel van BES(t) 4 Kids, een samenwerking tussen de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de ministeries SZW, OCW, VWS en BZK. Het doel is het versterken van de dagopvang en buitenschoolse opvang in Caribisch Nederland. De focus ligt op het creëren van een veilige en zorgzame omgeving voor kinderen die voor alle ouders toegankelijk is.

 

Wil je meer weten over het project? Lees dan hier het bericht van Bonaire.nu over de feestelijke kick-off van het uitwisselingsprogramma.