19 januari 2024

Bas van ‘t Wout nieuwe voorzitter Brancheorganisatie Kinderopvang

Bas van ’t Wout is de nieuwe voorzitter van Brancheorganisatie Kinderopvang (BK). Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden van BK gisteren ingestemd met zijn benoeming. Emmeline Bijlsma, directeur BK: “Met Van ’t Wout halen we een sterke verbinder binnen die zich met een ondernemend oog voor de belangen van de leden gaat inspannen.”

Van ’t Wout is geen onbekende in de kinderopvangsector. Zo was hij als Tweede Kamerlid voor de VVD Woordvoerder Kinderopvang en later, als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, droeg hij de verantwoordelijkheid voor de sector. Bijlsma: “Bas weet als geen ander wat er in onze sector speelt. Dat gecombineerd met zijn kennis van de arbeidsmarkt en werkgeverschap, maken hem de uitgelezen nieuwe voorzitter voor onze onmisbare sector.”

Liefdevolle opvang in de buurt
Van ’t Wout is blij met zijn benoeming: “Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan voor BK. Ik hoop de komende jaren te werken aan een innovatieve en bruisende vereniging. Onze kinderopvang behoort tot de beste ter wereld. Daar wil ik mij samen met de leden van BK én alle andere betrokken partijen voor blijven inzetten.”

“De afgelopen jaren heb ik waardevolle inzichten opgedaan in de kinderopvang. Deze zet ik graag in voor de uitdagingen waar we als sector voor staan. Met als uiteindelijk doel dat ouders kunnen kiezen voor liefdevolle opvang in de buurt. Een plek die bij hun kind past.”

Vertrek Felix Rottenberg
De komst van Van ’t Wout, betekent het vertrek van Felix Rottenberg. Hij bekleedde de functie voor de maximale duur van twee termijnen, acht jaar. Rottenberg blijft voorlopig nog betrokken. Dit verzekert een zorgvuldige overdracht van het werk. In het voorjaar neemt BK formeel afscheid van hem.