Digitaal Juridisch vragenuurtje – AVG en beeldmateriaal op 12 april

Digitaal Juridisch vragenuurtje – AVG en beeldmateriaal op 12 april

Op 12 april van 11 tot 12 uur vindt het digitale juridische vragenuurtje plaats. Centraal staat het gebruik van beeldmateriaal in verband met de AVG.

Door corona is het AVG-dossier naar de achtergrond geschoven; maar het blijft onverminderd van belang om te voldoen. Niet alleen kunnen de boetes aanzienlijk zijn, ook waarderen de klanten - ouders en kinderen - een goede up-to-date privacy-huishouding. Het opnemen van beeldmateriaal is zo gedaan en het snel versturen van filmpjes en foto's ging nog nooit zo gemakkelijk. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Hoe zit het ook al weer met het delen van beeldmateriaal en de AVG, wat mag wel en niet? En hoe kan de kinderopvang het best voldoen aan haar verplichtingen?

De volgende punten zullen de revue passeren:

  1. de AVG in een notendop;
  2. omgang met beeldmateriaal in relatie tot ouders en kind – wat mag wel en niet?;
  3. omgang met beeldmateriaal in relatie tot werkgever en werknemer – wat mag wel en niet?;
  4. wat er verder speelt en vragen.

Wil je alvast een vraag stellen, mail deze dan naar informatie@kinderopvang. Maak hier vooral gebruik van zodat we maximaal in kunnen spelen op jouw behoefte! Aanmelden kan tot maandag 11 april 16.00 uur.

Ga naar de agenda (https://www.kinderopvang.nl/agenda) om je aan te melden. Let op: het agenda-item voor de webinar wordt pas zichtbaar nadat je bent ingelogd.